Persoonlijk

Ben ik gelovig?

Het geloof een zeer gevoelig onderwerp voor velen. Maar ook iets waar je toch vrijuit kan over spreken, of niet? Vandaag vertel ik jullie waar ik in geloof, maar ook waar ik niet in geloof.

God, allah…

Elke geloof heeft zijn eigen God. Schiet me niet dood als ik hier volgen jou wat verkeerd zeg over een geloof. Vandaag gaat het om wat ik denk en beledig ik niemands geloof.

Ik geloof er niet in dat er een God bestaat. Want als deze echt de wereld heeft geschapen dan zouden er toch geen zon erge dingen op de wereld zijn?

Ook hebben we als mens telkens een oordeel en commentaar over iemand die anders is (handicap, holebi…). Als God alles heeft gemaakt waarom dan zo een strijd om te kunnen tonen wie je echt bent?

Veel vragen waar er geen antwoord op is. Wel geloof ik in sommige dingen op sommige momenten. Karma doet soms haar werk, maar ook niet altijd. Als ik het moeilijk heb of geen uitweg vind praat ik met mijn overleden Pepe. Zo een dingen doe ik dan wel.

Bijbel, Koran…

Het heilige boek is voor mij eerder iets waar er richtlijnen instaan om de mens in het leven te leiden of om dingen te voorkomen. Maar dat een God dit schreef sorry dit geloof ik dan weer niet.

Het hiernamaals

Ik denk dat we als mens nog veel niet weten en dat er andere levens nog ergens buiten de aarde leven, maar door 1 of andere manier kunnen we dit als mens niet zien of nog niet weten. Wel geloof ik dat de wetenschap ooit het zal ontdekken.

Even een liedje die me zoveel kracht geeft en zo toepasselijk is voor deze blog i believe

Wat is geloof,

Het is de zekerheid dat onze hoop

werkelijkheid wordt en het is

overtuigd zijn van het bestaan van

dingen die je niet ziet

Ben jij een gelovige persoon?

Advertenties

2 gedachten over “Ben ik gelovig?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s