Persoonlijk

Sociale media: ieder voor zichzelf

Mensen richten groepen, pods en allerlei dingen op om zo te kunnen gaan groeien op sociaal media vlak. Hun Facebook pagina of YouTube kanaal moeten en zullen omhoog gaan, maar na een tijdje vallen ze stil. Werkt deze methode sub voor sub wel? Vandaag deel ik met jullie even mijn mening.

Zelf op sociale media

Ook ik heb als de meesten de dag van vandaag sociale media kanalen. Groeien was voor mij eerst een must en wedstrijd met ander. De hoogste en populairste wilde ik en zou ik zijn! Maar na een tijdje was het niet meer leuk. Constant gaan bedelen om mijn Facebook pagina te delen of om te abonneren op mijn YouTube kanaal. Mijn tijd kroop in verkeerde dingen. Ik was niet bezig met mijn trouwe volgers. De mensen die mij steunde van uit hun hart.

Pods, Whatsapp groepen & telegram

Ik begon me gaan aanmelden bij allerlei groepen zodat het groeien vlugger zou gaan, maar daar sloeg karma toe en ze deed mijn ogen open. Iedereen in die groepen wilde groeien. Alleen maar linkjes telden en geen sociaal contact. Net of machines je gingen gaan ondersteunen. Dit kan toch niet? Als iemand een normale vraag stelde werd deze genegeerd. Zie dat je een geheim verteld waarbij de ander vlugger groeit dan jij. Dat die persoon populairder wordt dan jij dat mag absoluut niet.

Kip zonder kop

Ik richte onlangs een meiden groep op voor YouTube wat zeer leuk is. Iedereen helpt door iedereen, maar er zitten ook sociale gesprekken tussen. Met sommige meiden is er zelfs een band ontstaan.

In de andere pods is dit niet zo. Als er vragen worden gesteld dan worden ze genegeerd of reageer ik als bijna enigste. Elkaar steunen is nu toch niet zo lastig mensen. Gewoon eens je medemens op weg helpen moet toch kunnen? Toen je als beginner starte wist je ook niet alles.

Steun elkaar zo groei je vlugger!

Door met je medemens te communiceren en elkaar te gaan helpen groei je ook vlugger. Deze persoon heeft je dan voorbeeld een shoot out of maakt eens reclame voor je. Zo een samenwerking is voor iedereen ook aangenamer. In mijn meiden groep is er dan ook een leuke sfeer en word er eens een babbeltje gedaan over de dagelijkse dingen.

Hoe ervaar jij op sociale media de hulp van anderen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s