Hulphond

Groot nieuws!

Na twee jaar strijden voor vergoeding zodat Zina opgeleid kan worden tot hulphond kregen we vandaag terug een brief van het VAPH in onze brievenbus. Maar wat hebben ze nu beslist?

2016

Twee jaar geleden begon ik met een aanvraag bij het VAPH om Zina op te leiden tot hulphond. Nu zijn we 2018! Nooit had ik durven denken dat deze aanvraag zoveel tijd in beslag ging nemen. Het waren jaren van frustratie en onbegrip. Gevloekt heb ik veel gedaan, maar ook heeft het mijn ogen geopend.

Er komen nog mensen na mij die in de zelfde situatie terecht zullen komen. Dus in momenten waarbij ik dacht. Ik heef het op dan dacht ik daaraan. Er zijn nog mensen die dit gaan tegenkomen. Doorzetten moeten we zodat we anderen kunnen gaan helpen.

Ergotherapeut en andere instanties.

Toen de aanvraag al twee keer geweigerd werd zei iedereen tegen me dat ik de hoop wat moest opgeven want in heel hun carrière hadden ze maar 2 adl hulphonden vergoed gekregen. En dit was lange tijd geleden.

Dit haf me natuurlijk niet veel moed, maar toch gingen we er 4 keer voor. Na drie keer een neen te krijgen. Zat ikzelf even in een diepe pit. Hoe kan dit nu, ze blijven maar weigeren? Na veel wenen en onbegrip startende we met een 4e keer.

25 september

In september werd ik uitgenodigd bij het VAPH om mezelf te komen verdedigen waarom Zina een belangrijke rol in mijn leven speelt, waarbij ze mij kan assisteren en hoeveel zorg dit afneemt van een 3e persoon.

Dit moest goed voorbereid worden. Het was de ideale kans om te tonen wat en hoe. Was ook mijn laatste kans op vergoeding. Gelukkig heeft Zina al zeer wat taken geleerd en kon ik hun die live tonen.

20 februari 2018

Dan kwamen we na een ziekenhuis consultatie thuis. In de auto waren Omar en ik nog aan het zeggen dat de brief lang wegbleef en dat het beter zou zijn dat Zina herkend is zodat we geen problemen meer krijgen in het openbaar, maar ook dat mijn zefstandig zijn een opkikkertje nodig heeft.

Ik zat aan tafel toen Omar de post ging halen. Hij kwam binnen en zei onmiddelijk er zit een VAPH brief bij! Mijn hart ging tekeer en de moed zakte alweer in me schoenen. Wilde hem pas openen toen ik alleen was, want als het weer negatief is dan ging ik mijn verdriet niet kunnen bedwingen.

Omar is echt een nieuwsgierige persoon en had hem in de keuken al geopend. Toen vertelde hij dat er een bedrag in vermeld werd. Ik vroeg ben je dit zeker of plaag je mij weer. (Had dus al een week mij wijsgemaakt dat de brief bij de post zat). Nee nu is het serieus er staat een bedrag vermeld. Toen ben ik de brief toch maar gaan lezen en dit stond er in…

We zijn goedgekeurd voor de vergoeding!!!

Ik kon mijn ogen niet geloven en werd helemaal emotioneel. Er stond dat het goedgekeurd was. We hadden de strijd gewonnen. Onmiddellijk stuurde ik de brief naar mijn mama om haar het goede nieuws te laten weten. Het drong me nog niet voor de 100% door.

Wat waren dit 2 harde en moeilijke jaren. Maar toch hebben we nu positief nieuws gekregen en kunnen we eindelijk met de echte training gaan starten. Bulters en Mekke ik kijk uit naar de samenwerking!

Advertenties

5 gedachten over “Groot nieuws!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s