Persoonlijk

CenterParcs Vossemere: op vakantie met een handicap

Met oud en nieuw hadden me zusje en ik de zelfde ideeën. We wilden eens wat anders gaan doen dan alle jaren voorheen. Samen kwamen we op het idee om naar CenterParcs te gaan.

Change the routine

Op nieuwjaar ging ik elk jaar bij mijn lieve mama eten. Altijd super lekker en gezellig. Mijn zusje ging net als de meeste jeugd uit en gaan feesten met vrienden. Dit jaar had ze daar eens geen zin in en wilde wat anders samen met mij gaan doen.

Na wat brainstormen kwamen we op het idee om naar CenterParcs te gaan. Net als echte zussen discuteerden we nog uren over naar welk park we wilden gaan. We vergeleken alle parken en kwamen tot de conclusie dat Vossemere de meeste goede deals hadden voor de feest periode.

Oeps typisch ik!

We besloten om te boeken. Daarna zeiden we tegen mama dat we samen naar CenterParcs gaan met nieuwjaar. Ik zag onmiddellijk mama haar gezicht veranderen. Onmiddellijk had ik een twee strijdig gevoel. Ik wilde met me zusje op reis gaan, maar wilde ook mijn mama blij maken en bij haar feest vieren.

Ik was er eigenlijk van overtuigd dat het met kerst was dat we bij mijn mama gingen gaan eten, maar is dus altijd met nieuwjaar. Echt weer typisch iets voor mij. De beker voor verstrooide vrouw kan ik met gemak winnen. Maar gelukkig konden we deze keer toch met kerst samen met me broer erbij kerst vieren.

29 december

S’morgens vertrokken we met een volgeladen auto richting De Panne om Mn zusje op te halen. Zij moest nog werken tot de middag. Maar zo kon omar en ik nog genieten van de lekkere vers gemaakte soep en eiersalade van mama.

Rond een uur of twee vertrokken we richting Lummel. We hadden er alle drie zin in. De auto was nog nooit zo volgeladen geweest. Ik had mijn tillift mee en toiletstoel en nog wat ander stuff. Dan hadden we ook Zina en alle valiezen ook mee natuurlijk. Maar kan je u al voorstellen hoe het was…

In een trek doorgereden

We hadden gezegd om na een uur te rijden eens te stoppen en de benen te strekken, maar ja net als echte zussen zaten we constant te kakelen als twee gekke kippen (ocharme Omar), waardoor we steeds de afrit naar een parking misten.

Zina bleef de hele rit ook mooi liggen tot de laatste 10 minuten. Ze moest broodnodig even een plasje doen. Dus hebben we dan even een plas stop gehouden voor haar, maar anders deed ze het top!

Aangekomen in CenterParcs

Het was in de vroege avond toen we aankwamen. We haalden ons hele verhuis de auto uit en installeerden ons. In het huisje stond er al een lekkere gourmette te wachten op ons. We aten gezellig samen en kletsen nog uren verder.

Het verblijf

We wisten dat het huisje niet speciaal voor mensen met een handicap was, maar we konden goed binnen en konden in de kamer. Alleen kon de tillift niet binnen in de badkamer, maar had gelukkig mij daar op voorbereid dankzij mijn mama.

Ik moest dus midden in de living naar het toilet gaan waar me zusje en Omar gezellig tv zaten te kijken. Niet altijd even handig hahaha.

Het park zelf was wel zeer toegankelijk. Ik kon overal binnen en we hadden nergens problemen om aan mee te doen. Zina was daar VIP. Iedereen was in love met haar van kindjes tot volwassenen toe.

We hebben echt een TOP vakantie gehad en zou het zo opnieuw doen. En voor CenterParcs een dikke duim voor de vriendelijkheid en de hulp die ze ons aanboden.

Ps: mijn Zusje is eigenlijk al 21 hoor, maar voor mij blijft ze mijn zusje, mijn trots, steun en toeverlaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s