Mama blog

Permobil VS Ottobock

Waarschijnlijk bij de titel alleen denken veel mensen wat is Ottobock en Permobil… wel dit zijn twee merken van elektrische rolstoelen. Ik mocht deze twee merken testen en mijn mening er over geven. Welke vond ik top en nog belangrijker welke kocht ik aan…? Zijn jullie even benieuwd als ikzelf lees dan vlug even mee.

In België krijg je om de 4 of 6 jaar een nieuwe rolstoel. Deze kan je aanvragen bij het VAPH, maar ook bij de mutualiteit.

Stappenplan

Als eerste moet je een verstrekker gaan zoeken. Das iemand die verschillende rolstoel merken verkoopt. Op de reva beurs in Gent maakte ik kennes met mobility by Olivier. Ze leken me een echt top firma en hadden ook hun eigen merk rolstoel. Na wat samen te komen voelde ik me ergens toch niet op mijn gemak, er ontbrak wat.

Na paar nachten te slapen maakte ik de keuze om toch eens contact op te nemen bij de firma waar mijn eerste keuze bij lag. Orthotaal uit Gits. Gelukkig volgde ik mijn hart. Ze gaven me de mogelijkheid om twee top rolstoelen te mogen testen.

Permobil the drive to freedom!

Als eerste mocht ik de Permobil m3 Corpus testen. Ik had al mijn gedacht gemaakt en zag zeer hard tegen deze rolstoel op. Maar toen kwam De jonge man van Permobil zelf en hij heeft een rolstoel die kei groot was helemaal omgebouwd naar mij. Waw daar stond ik even versteld van.

Daarna mocht ik plaats gaan nemen in de stoel voor een tweetal weken. Wanneer ik in de stoel werd geplaatst stelde hij nog alles exact op me af. Deze jonge man wist waar hij mee bezig was. Echt een top service!

Voor de eerste keer maakte ik kennis met een midwheel en een omgevingsbesturing. Ik was echt plots op slag verliefd. Wat een top rolstoel is dit! Twee weken mocht ik genieten van meer vrijheid en een drive die me echt lag.

Na twee weken was het tijd. De jonge man kwam de stoel terug halen. Wat zag ik tegen deze dag op. Kon ik niet gewoon de wereld inrijden en weggaan met deze stoel? Nee stop met dromen, ze kwamen de stoel halen. Dit was de eerste keer dat ik emotioneel werd over een rolstoel. Moet ik hem echt terug geven? Beide verstrekkers zagen dat dit voor mij een moeilijk moment was.

Ik nam afscheid van de rolstoel net of het mijn benen waren die me ontnomen werden. Met tranen in me ogen zei ik tot ziens schat!

Juvo van Ottobock

Dit merk was voor mij niet nieuw. Ik rijd al 4 jaar met een van hun rolstoelen de wereld rond. Mijn gedacht was de volgende 4 jaar zullen we dit opnieuw doen.

De jongeheer van de firma Ottobock kwam op een namiddag bij me langs met de Juvo. Dit is weer een andere manier van rijden want de grote wielen zitten nu vooraan in plaats van achteraan. Wat is dit wennen seg.

Ook hier werd de rolstoel op mijn maat gezet om hem te kunnen testen en de omgevingsbesturing werd ook ingesteld. Waw ik ging weer vrijheid krijgen.

Toen ik in de rolstoel plaats nam voelde het al helemaal anders. Waar is mijn waw effect? Oeps die was er deze keer niet, maar haf het tijd. Ik mocht hem een week testen en dat deed ik ook. Toch na twee dagen wist ik dat deze het niet wordt.

Ik reed overal tegen. Mijn poep zat vol blaren. De omgevingsbesturing deed het niet op en top. De hele week vloekte ik op deze rolstoel. Mijn man zei zelfs tegen wie roep jij telkens…

Toch waren er ook positieve dingen aan. Deze stoel reed buiten wel zeer goed en nam de stoepen geweldig goed.

Dilemma

Jaja daar zat ik dan. Twee top rolstoelen hadden elk voor en nadelen. Welke zou ik nu het beste mee zijn? Welke rolstoel zou mij vier jaar lang de glimlach geven…

Wil jij weten welke rolstoel het geworden is bekijk dan zeker onze vlog hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s