Healthy food

Van Herbalife naar een gewoon dieet!

Een halfjaar geleden kwam ik in aanraking met Herbalife. Iedereen had er zo zijn eigen mening over. Het perfecte dieet, te duur, eendradig, ziek. Dit waren allerlei opmerkingen en waarschuwingen die ik hoorde bij de medemens.

Demonstratie 
Op een avond werd ik uitgenodigd bij een vriendin om een demonstratie van Herbalife te volgen. Er werd aan de hand van een Power Point en wat uitleg getoond wat het product juist inhoud.

Tijdens de uitleg konden we proeven van een aantal verschillende shakes. Deze waren verrassend toch wel lekker. We konden ook eens proeven van de aloë vera thee. 

Perfect ontbijt 

Na het proeven en de veelbelovende uitleg begon ik in het concept te geloven. Het perfecte ontbijt bestond en je moest er geen tijd instoppen. Gewoon wat poeder, melk en mixen maar. In de dag dronk ik dan de aloë vera thee. Je kon smiddags gewoon eten en savonds had je keuze uit gewoon eten of nog een shake.

Ideaal

Voor mij was dit perfect aangezien mijn man smorgens naar school ging en ik me boterhammen niet kon bereiden. De shake stond klaar en moest alleen maar drinken. In het begin vlogen mijn kilo’s er af. Vermageren was nog nooit zo gemakkelijk geweest. Voelde me ook zeer goed in mijn vel. 

Aantal maanden later

Na een tijdje deze producten te gebruiken merkte ik dat mijn maandloon niet meer veel overhield op het einde. Het sparen werd moeizamer en mijn lichaam kreeg allerlei kwaaltjes. 

Deze shakes zijn zeer duur. In een maand lag ik soms aan 300€ alleen voor dit. Je kan nu wel zeggen dat dit meevalt, maar daarmee had Omar, Chaima en onze huisdieren nog geen eten. Ik betaalde dubbel zoveel dan zonder shakes en thee.

Doktersbezoeken

Toen de kwaaltjes boven kwamen en mijn bloed resultaten niet in orde waren. Ging ik op onderzoek. Zijn er nog mensen die zo reageren op de producten? Na grondig op onderzoek uit te gaan merkte ik dat het niet alleen ik was, maar dat er veel klachten waren over deze producten.

Na het internet en het praten met andere mensen ging ik terug naar mijn dokter. Toen ik zei dat mijn ontbijt bestond uit Herbalife kerk ze mij schrikkend aan. Ze vertelde mij dat dit absoluut niet goed was en ik er onmiddellijk moest mee stoppen.

Diëtiste 

De dokter raade mij aan om naar een diëtiste te gaan en te leren afvallen op de juiste manier. Het ging niet gemakkelijk worden dat wist ik, maar ging misschien wel voor de eerste keer op de juiste manier gebeuren.

Hele omkeer 

Op 12 juni had ik mijn eerste afspraak bij Eline. Ze luisterde eerste naar mijn eetpatroon van nu. Deze zag er als volgt uit.


Al vlug bleek het dat mijn eetpatroon niet echt een van de beste was. Zelf wist ik dit ook wel, maar de motivatie was wat ver te zoeken.

Diëten start in je hoofd

Als je wilt afvallen maar binnen in er niet van overtuigd bent dan zal het niet slagen. Dat was het tweede dat Eline me vertelde. Ik moest mezelf de vraag stellen of ik er volledig wilde voor gaan. Na er wat over te denken en er met haar over te praten was ik voor de 100% van overtuigd. 

We gingen samen gaan kijken wat we zeker wilden blijven behouden en wat er aangepast kon worden. Smorgens zonder chocolade melk is hoor mij het zelfde als een mens zonder koffie. Momenteel drink ik in het weekend smorgens chocolade melk en de andere ochtenden gewoon lactose vrije melk. Ook een warm middagmaal wilde ik behouden, maar een gezond. Na een uur te overleggen kwamen we bij dit schema uit. Een methode die voor mij zeer goed werkt.


Een maand

Ik kom van zeer ver. In het begin was mijn buikomtrek 156 cm wat zeer veel is. Het schommelde zonder dieet steeds tussen 150 & 160 cm’s. Maar nu na een maand hebben we een buikomtrek van 145 en zijn we van xxl naar xl gegaan. Das al een maat kleiner en 12 centimeters minder dat mijn lichaam moet meedragen.

We zijn er nog lang niet graag zou ik zeker tot onder de 100 centimeters willen geraken. Ik denk met mijn eetpatroon van nu dat dit moet lukken. 


Zo dit was mijn ervaring met shakes en mijn weg naar een nieuwe levensstijl. Elke maand zal ik proberen jullie op de hoogte te houden over dit traject. Mijn ups maar ook downs zal met jullie gedeeld worden. En lieve mensen om af te vallen hoef je absoluut niet te gaan bewegen of zware sport te gaan uitoefenen. Je eetgewoonten aanpassen is soms al voldoende. 

Voor mij geen shakes meer!

Zijn er mensen die ook hun levensstijl qua voeding hebben omgegooid om gezonder te gaan leven of af te vallen, wil je graag ook je verhaal delen laat het ons dan weten.

Advertenties

4 gedachten over “Van Herbalife naar een gewoon dieet!”

 1. Mooi om te lezen. Ook ik maakte kennis met Herbalife viavia een vriendin maar ontdekte algauw dat dit bedrijf/merk werkt met een pyramide systeem qua verkoop. het is ontzettend duur en als je stopt, de kg’s er weer aan komen. Ik raad het dan ook iedereen af. Groetjes Ellen

  Liked by 1 persoon

  1. Klopt volledig. Dit is een en al commercieel en niet gedacht aan de mensen die het gebruiken. Ik raad iedereen af om dan ook nog Herbalife te gebruiken. Je hebt op Netflix een hele reportage over Herbalife

   Like

 2. Herbalife smaakte mij wel, maar veel te duur!
  De ‘klik’ in mijn hoofd zoals Laeticia zegt is er niet en als hij er is, duurt het nooit lang…al vele diëten geprobeerd maar eens je weer gewoon (en meer) eet is het bij mij ‘om zeep’ 😦

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s